Izvor: RTS, 04.Okt.2023, 16:00

Хумана мисија, крагујевачки ватрогасци суграђанки обнављају кров оштећен у невремену

Ватрогасци из Крагујевца у хуманој мисији организовали су се и поставили кров на породичној кући и помоћном објекту у домаћинству 75-годишње суграђанке Зденке Милетић, који је пре три месеца уништен у олујном невремену.
Зденку је пре неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << година задесила велика породична трагедија, када је за само 11 месеци остала без оба сина, а касније и без супруга. Тог јулског дана када је наишао олујни ветар у кући је била сама и беспомоћна.

“Само је почело да пуца нешто онда је ишчупало ексере и чуло се и тамо позади где је оџак на кухињи то се скотрљало, а кад је пукло ја сам мислила да је земљотрес. Пресрећна сам сви сте ми драги, све поздрављам људе”, каже Зденка Милетић из Крагујевца.
Од Влада Србије, добила је 350.000 динара од којих је купљен материјал, али од непуних 30.000 динара, колика су њена примања, није могла да плати мајсторе. У помоћ јој је притекло 12 ватрогасаца који су заврнули рукаве и поправили кров куће како би Зденка могла нормално да живи.
“На овај одређен дан нас 13 смо изашли да поправимо кров и покажемо хуманост”, објашњава ватрогасац Звонко Марјановић.
"На овај начин да санирамо кровну поправку, али уједно да ублажимо колико-толико у овом тренутку ту њену тужну судбину", додаје Дејан Стојановић.
“Десио се тај проблем да те радове нико већ два месеца не може да изведе, а госпођа Зденка финансијски и због њене трагичне судбине није у могућности. То су препознали припадници за ванредне ситуације у Крагујевцу, ватрогасци спасиоци и верујте да су се сами организовали”, Објашњава Зоран Кочовић, начелник Управе за ванредне ситуације Крагујевац.
Храбри људи покрили су кров за само једнан дан и још једном показали да је хуманост највећа вредност, а да њихова суграђанка, која је изгубила синове и супруга – ипак није сама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.