Izvor: RTS, 15.Dec.2023, 20:16

Временска прогноза за 16. децембар 2023.

Ујутру уз пад температуре снег је могућ на подручју Косова и Метохије, Ниша, Врања, Лесковца. Циклон се измешта на исток, зато је престанак падавина на југу Србије прогнозиран за поподне док ће на северу читавог дана бити ведро. Стиже хладнији ваздух из средње Европе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << па ће ујутру били мраза нарочито у Војводини, температура од -3 до 1 степен. Највиша дневна од нуле до 6. У Београду у суботу сунчани периоди и највише 5 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ) 
16.12.2023. Субота: На северу Србије претежно сунчано. У осталим пределима облачно, ујутру и пре подне на југозападу, југу, југоистоку и истоку са снегом, у Тимочкој Крајини са кишом, а после подне слабљење и престанак падавина. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Јутарња температура од -3 до 1, у Тимочкој Крајини до 3, а највиша дневна од 0 на југу до 6 степени на северу земље. Током ноћи делимично разведравање. Упозорење: Снег, формирање ( повећање) мањег снежног покривача, вероватноћа 85%.
17.12.2023. Недеља: Ујутру слаб мраз. Током дана мало и умерено облачно и суво време. Ветар слаб до умерен, северозападни. Најнижа температура од -5 до 0, а највиша дневна од 3 до 8 степени.
18.12.2023. Понедељак: Ујутру у централним и јужним пределима слаб мраз, а у низијама и по котлинама река магла. Током дана мало до умерено облачно и мало топлије, осим у местима где се магла буде дуже задржала током дана. Ветар слаб до умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од -3 на југу до 2 на северу, а највиша дневна од 5 до 10 степени, у местима са дужим задржавањем магле хладније.
19.12.2023. Уторак: Ујутру у јужним пределима слаб мраз, а у низијама и по котлинама река магла. Током дана мало до умерено облачно и још топлије, осим у местима где се магла или ниска облачност буде дуже задржала током дана. Ветар слаб променљив. Најнижа температура од -2 на југу до 3 на северу, а највиша дневна од 9 до 14 степени, у местима са дужим задржавањем магле хладније.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.