Izvor: Blic, 15.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đole Balašević snima film

Đole Balašević snima film

Đorđe Balašević, popularni novosadski kantautor, sprema veliko iznenađenje za svoju publiku. Kako 'Blic' saznaje, Đole je završio scenario po kojem će se naredne godine snimati dugometražni igrani film.

Prema njegovim sadašnjim planovima, sledeća godina će definitivno biti u znaku brenda 'Balašević', s obzirom na to da Đole naredne godine slavi 30 leta umetničkog rada.

Balašević je scenario završio nedavno, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tematika je, naravno, ljubavna. Radnja filma je, naravno, smeštena u vojvođansku ravnicu, a jedna od prvih scena koje će biti snimljena biće scena sa neizbežnim suncokretima. Osim toga, najpoznatiji panonski mornar uradiće i kompletnu originalnu muziku za to ostvarenje koje će biti snimljeno uz pomoć producentske kuće 'Salajka'.

Za kraj sledeće godine planirana je i velika turneja koja će predstavljati nešto potpuno novo. Koncerti će biti multimedijalnog karaktera, a kako kažu iz njegove producentske kuće, do izražaja će doći Balaševićev senzibilitet i kompleksnost talenta.

Iako domaća publika dugo nije imala priliku da ga vidi i čuje uživo, to ne znači da je Đole odmarao. Pisao je scenario za film, muziku, osmišljavao pozorišnu predstavu, a održao je i nekoliko koncerata u inostranstvu. Poslednji nastup održao je 30. juna u Mariboru u sklopu festivala 'Lent', kada je pred mnogobrojnom publikom izveo svima dobro poznate pesme.

Neven Džodan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.