Ledena nedelja pred nama

Izvor: Dzungla.org, 03.Dec.2012, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ledena nedelja pred nama

Kako su i najavili metereolozi prvog radnog dana ove nedelje osvanulo je hladno jutro praćeno susnežicom, a u severnim i zapadnim krajevima zemlje pada sneg. U Novoj Varoši beli pokrivač pet centimetara.

U glavnom gradu Srbije u ranim jutarnjim satima je padala susnežica, koja je prestala oko osam časova.
U većem delu Vojvodine i u višim predelima Valjeva, Užica, Kragujevca, Novog Pazara i Velikog Gradišta jutros pada sneg kojeg za sada nema na kolovozu, sem na >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << području Novog Pazara gde ga ima mestimično do santimetara u raskvašenom stanju, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMS S).
U Novoj Varoši jutros je osvanuo prvi snežni dan ove jeseni.
U gradu ispod Zlatara ima nekoliko centimetara prvog snega koji se ne zadržava na kolovozu i za sada ne pričinjava naročiti problem u odvijanju saobraćaja.
Zbog nižih temperatura, moguća je pojava poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.
Prema najavama metereologa u Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa snegom, ujutru i sa kišom i susnežicom, naročito na jugu i jugoistoku, uz najvišu temperaturu do šest stepeni.
Uveče se na severozapadu očekuje prestanak padavina, a u toku noći u većini krajeva.
Vetar umeren i jak severni, severozapadni, ujutru na jugu i jugoistoku jugozapadni.
Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutarnja temperatura biće od od 0 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.
I u Beogradu će sutra biti oblačno i hladnije, povremeno sa snegom, ujutru i sa kišom i susnežicom. Vetar umeren i jak severni, severozapadni. Krajem dana očekuje se prestanak padavina. Temperatura bez većeg kolebanja – oko 3 stepena.
Prema prognozi do 10. decembra, u utorak ujutru biće slab mraz, na istoku i jugoistoku ponegde na planinama slab sneg. Pre podne malo ili umereno oblačno, vetar u slabljenju i skretanju na južni jugoistočni. Popodne se očekuje postepeno naoblačenje, najpre na zapadu mestimično sa kišom, na višim planinama i snegom.
U sredu će biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa kišom koja će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg.
U četvrtak pre podne mestimično se očekuje sneg, uglavnom, u brdsko-planinskim predelima. U petak će biti suvo sa jutarnjim mrazem.
U subotu će biti malo toplije, uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra u Podunavlju i Pomoravlju.
Mestimicno će padati kiša, a krajem dana, uz pad temperature, mestimično će padati sneg, najpre u zapadnim krajevima.
Krajem perioda biće hladno, sa snegom mestimično.
(Izvor: Mondo)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Na Zlatiboru 25 centimetara snega

Izvor: Mondo, 03.Dec.2012

Kako su i najavili metereolozi prvog radnog dana ove nedelje osvanulo je hladno jutro praćeno susnežicom, a u višim krajevima zemlje pada sneg. Na planinama formirani snežni pokrivači. Bez većih problema u saobraćaju...Sneg koji od prošle noći pada u užičkom kraju dostigao je u Užicu visinu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.