Slika dana: ONI SE NE PLAŠE SUVIH SLAVINA

Izvor: TimockeVesti.net, 17.Jul.2024, 06:31

Slika dana: ONI SE NE PLAŠE SUVIH SLAVINA

Dok u Boru iz gradskog Vodovoda poručuju građanima da opada izdašnost izvorišta i da je vreme da počnu sa štednjom pijaće vode, u susednom Zaječaru, uprkos tropskim vrućinama, ne moraju da brinu. Oni, Zaječarci, gotovo je sigurno, neće osetiti suve slavine.
Ne samo zbog Grliškog jezera odakle se i grad i sela uredno snabdevaju vodom nego i zbog svojih arteških bunara dubokih i po više stotina metara, kako koji. Zvanično ih je 42.
Na našoj fotografiji je arteška česma >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << u „Hajduk Veljkovoj“ ulici kod kružnog toka koja je jedna od najposećenijih. Narod se tokom celog dana snabdeva zdravom vodom za piće, a ovih vrućih dana na česme se uglavnom dolazi ujutru i uveče. I oko podneva, kao na ovoj fotografiji, dođe poneko da natoči balone ali i da se umije i osveži.
Zaječarci su, eto, sačuvali svoje česme, i one im danas, kad je najpotrebnije, verno služe. Za to, nesumnjivo je, velike zasluge pripadaju Udruženju građana „Za česme“.
Članak Slika dana: ONI SE NE PLAŠE SUVIH SLAVINA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.