Izvor: eKlinika.rs, 04.Okt.2024, 09:03

Prirodna rešenja za bol u zglobovima: Biljke koje koje olakšavaju osećaj težine u nogama

Bol u zglobovima je tegoba koja u bitnoj meri može da naruši pokretljivost tela. Bol je uglavnom skoncentrisan u kolenu, ramenu, kod mlađih osoba često je posledica povrede, kod starijih degenerativnih promena, koje se mogu dovesti u vezu sa oštećenjem hrskavice. Pored lekova, bol u zglobovima, posebno kada se javlja posle traume, može da se umiri i lekovitim biljkama koje imaju protivupalna i analgetska dejstva.
Kada je bol u zglobovima razlog za posetu lekaru? Stručnjaci navode da bol u zglobovima može da bude i posledica bolesti koje zahtevaju lekarski nadzor, zato je bitno odrediti pravi razlog bola. Preporuka je da zatražimo stručnu pomoć ako je bol jak i ne prolazi, ukoliko je praćen ukočenošću, slabom pokretljivošću,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.