Da ste rođeni u SAD 2013, verovatno bi se ovako zvali...

Izvor: B92, 09.Maj.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da ste rođeni u SAD 2013, verovatno bi se ovako zvali...

Noa je bilo najpopularnije ime za dečake rođene 2013. godine u SAD, dok je Sofija treću godinu za redom bilo ime koje je najčešće davano novorođenim devojčicama.

Američka uprava za socijalno osiguranje, koja ovo istraživanje sprovodi od 1997. godine, navela je da je Lijam drugo najpopularnije ime za dečake, iza kojeg slede Džejkob, Mejson i Vilijam.

U taboru devojčica, u top pet najčešće davanih imena posle Sofije su Ema, Olivija, Izabela i Ava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Popularnost imena Noa i Lijam odražava trend milozvučnijih imena, kazala je za AP Lora Vatenberg, kreatorka sajta babynamewizard.com.

Ona je, takođe, napomenula da najpopularnija imena za novorođenčad nisu ni približno tako popularna kao nekad, navodeći da je prošle godine svega 18.000 dečaka nazvano Noa, za razliku od 1950, kada je više od 86.000 mališana dobilo ime Džejms koje je te godine bilo broj jedan u zemlji.

"Stotinama godina, dominirala su imena engleske kraljevske porodice. Imali ste Džona i Meri ili Džejmsa i Elizabet", rekla je ona i istakla da "danas, imena dolaze iz svih krajeva" te da su ona raznovrsnija, što je posebno primetno kada je reč o ženskim imenima.

Foto: Image courtesy of Serge Bertasius Photography / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da ste rođeni u SAD 2013, verovatno biste se ovako zvali...

Izvor: B92, 09.Maj.2014

Noa je bilo najpopularnije ime za dečake rođene 2013. godine u SAD, dok je Sofija treću godinu zaredom bilo ime koje je najčešće davano novorođenim devojčicama...Američka uprava za socijalno osiguranje, koja ovo istraživanje sprovodi od 1997. godine, navela je da je Lijam drugo najpopularnije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.