Maj mesec matematike od 14-31. maja

Izvor: B92, 09.Maj.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Maj mesec matematike" od 14-31. maja

Treći "Maj mesec matematike" (M3), koji organizuje Centar za promociju nauke u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, biće otvoren 14. maja u izložbenom prostoru robne kuće Beograd, u Knez Mihailovoj ulici.

Kako najavljuju iz CPN-a, M3 do 31. maja donosi nove oblike - nova uzbuđenja, nove prostore saznanja i preplitanja stvarnosti sa matematičkom apstrakcijom.

Pokrovitelj ove, najveće nacionalne naučnopopularne manifestacije u Srbiji, ponovo je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SANU Nikola Hajdin, a specijalni gost trećeg M3 je Franci Demšar, potpredsednik Evropske fondacije za nauku (ESF).

Centralna matematička izložba postavljena je na starom mestu, u srcu Beograda, u izložbenom prostoru Robne kuće "Beograd“, Knez Mihailova 5.

Pod sloganom "Oblik života“, publika će imati priliku da saznaje o matematici, o njenim brojnim zagonetkama i lepotama, da uči i zabavlja se uz pomoć interaktivnih eksponata, ali i da aktivno učestvuje.

Prvi put, CPN tokom M3 prikazuje Laboratoriju oblika, deo naučnopopularne postavke koji je proizvela sama publika - đaci, polaznici geometrijskih radionica.

Deo izložbe se i dalje aktivno razvija - publika bez prekida istražuje dubinu matematičke transcendencije - kako broj Pi raste u beskonačnost, svaki posetilac može da otkrije njegovu sledeću cifru.

Ovogodišnji M3 ne potpisuju samo posetioci, niti samo matematičari i promoteri nauke, već i najpoznatiji dizajneri i ilustratori u Srbiji.

Месец математике у Србији from Centar za promociju nauke on Vimeo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.