Pokrajina sufinansira nabavku opreme za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 14:56

Pokrajina sufinansira nabavku opreme za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada (AUDIO)

Zrenjanin, Pećinci, Nova Crnja i Žitište su opštine koje su dobile novac od Pokrajine za sufinansiranje nabavke opreme za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada. U zgradi Pokrajinske vlade ugovore o dodeli sredstava potpisali su predsednici opština i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

Cilj nabavke kamiona za komunalni otpad za koji je Pokrajina obezbedila 60 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara je sređeniji sistem, ali i veća iskorišćenost komunalnog otpada rekao je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg. On je poručio opštinama učesnicama konkursa, koje ovog puta nisu dobile sredstva da imaju strpljenja.

Grad Zrenjanin izdvaja značajna sredstva iz gradskog budžeta za ekologiju, ali nam je veoma važan i ovaj vid podrške od strane Pokrajine kako bi ulagali na više različitih polja zaštite životne sredine, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana, izjavio je zamenik gradonačelnika grada Zrenjanin, Saša Santovac.

Predsedsnik opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus ističe da je za njihovu lokalnu samoupravu izuzetno važna ova pomoć Pokrajine.

U toku sledeće nedelje u Vojvodini se nastavlja i podela plavih kanti koje služe za separaciju otpada za opštine koje nisu dobile kante u prethodnoj godini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.