Zrenjanin: Sastanak o preventivnim merama za slučaj pojave afričke kuge svinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2024, 11:25

Zrenjanin: Sastanak o preventivnim merama za slučaj pojave afričke kuge svinja

Gradonačelnik Zrenjanina Sima Salapura održao je operativni sastanak sa nadležnim službama o preventivnim merama za slučaj pojave afričke kuge svinja u ovom gradu, gde je poslednji slučaj zaraze registrovan sredinom oktobra prošle godine.
Na sastanku je predstavljen izveštaj iz prošle godine o prisustvu afričke kuge svinja u ovom gradu, prema kojem je od sredine jula meseca, kada je u naseljenom mestu Čenta registrovan prvi slučaj afričke kuge svinja pa do sredine oktobra, kada je u naseljenom mestu Knićanin registrovan poslednji slučaj, ukupno registrovano i eutanazirano 1.826 svinja u 154 gazdinstava, saopšteno je iz uprave grada Zrenjanina.
Kako je naglašeno na sastanku, gradonačelnik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.