Zrenjaninske Zelene šape i recikliranjem pomažu životinjama (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2024, 13:50

Zrenjaninske "Zelene šape" i recikliranjem pomažu životinjama (AUDIO)

Zrenjaninsko udruženje ljubitelji životinja i prirode “Zelene šape” već godinama se bori za svaku napuštenu životinju na teritoriji grada i šire. Osim na udomljavanju, angažovani su i oko lečenja i ishrane ovih plemenitih stvorenja. I u drugom segmentu ljubavi prema prirodi, njenoj zaštiti, aktivni su u recikliranju svega što se može reciklirati i transformisati u ponovo upotrebljive stvari.

Aktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Udruženja “Zelene Šape” odvijaju se vredno i neprekidno redovnim angažovanjem njihovih volontera. Dovijaju se na razne načine da dođu do novca kojim mogu da obezbede makar i mali deo potreban za lečenje i hranu za napuštene pse i mačke, a ovoga trenutka u azilu kojim rukovode ima ih čak 140, kaže aktivistkinja i jedna od glavnih osnivača ovog udruženja Aleksandra Radojčić.

Zanimljiva novost, koja je za svaku pohvalu, jeste ideja sprovedena u delo da se džakovi od hrane za ljubimce recikliraju i pretvore u potpuno upotrebljive cegere, dodaje ona:

Ova priča nas je veoma zainteresovala, a ideji dajemo svaku podršku. Skromna sredstva dobijena njihovom prodajom koriste se za pomoć napuštenim životinjama s jedne strane, a sa druge, time se podstiče reciklaža kao tehnologija budućnosti u očuvanju prirode i naše okoline. Naša sagovornica navodi još neke zanimljive pojedinosti:

Aleksandra Radojčić rekla je nešto i o aktivnostima udruženja ovog meseca:

Ovakvi primeri gde su sa istim ciljem udruženi ljubav prema životinjama, ljubav prema održivosti prirode i njenog očuvanja su za svaku pohvalu i podršku. Ovakva vrsta humanitarnog rada zahteva mnogo odricanja i vremena, a svaki minut i sat proveden sa napuštenim životinjama i težnja da se oni kvalitetno udome vrede tog truda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.