Palestinski fudbaler i njegova porodica poginuli u izraelskom napadu na grad Gazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2024, 17:53

Palestinski fudbaler i njegova porodica poginuli u izraelskom napadu na grad Gazu

Palestinski fudbaler Ahmad Abu al-Ata i njegova porodica ubijeni su u izraelskom vazdušnom napadu na njihovu kucu u gradu Gazi, saopštio je danas Palestinski fudbalski savez (PFA).

U saopštenju se navodi da je Abu al-Ata (34), koji je igrao kao odbrambeni igrač za tim Al-Ahli Gaza, ubijen zajedno sa suprugom Rubom Esmael Abu al-Ata i njihovo dvoje dece, preneo je Rojters.

Lokalni mediji su javili da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izraelski vazdušni napad dogodio u petak, a PFA nije naveo datum.

PFA je saopštila prošlog ponedeljka da je međunarodni fudbalski sudija Hani Mesmeh preminuo nakon što je ranjen u izraelskom vazdušnom napadu na Pojas Gaze u maju.

Više od 300 sportista, sudija i sportskih zvaničnika ubijeno je u Pojasu Gaze od početka sukoba Izraela i Hamasa u oktobru prošle godine, rekao je ranije ovoga meseca predsednik Palestinskog olimpijskog komiteta Džibril Radžub.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osam Palestinaca ubijeno u izraelskom vazdušnom napadu na koledž za obuku

Izvor: Danas, 23.Jun.2024

Osam Palestinaca je ubijeno u nedelju u izraelskom vazdušnom napadu na koledž za obuku u blizini grada Gaze koji je korišćen za distribuciju pomoći, rekli su palestinski svedoci, dok su izraelski tenkovi napredovali prema gradu Rafi na jugu enklave, javlja Rojters.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.