Vaš izbor - Najboljih 11 u 2010. godini!

Izvor: Blic, 21.Dec.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaš izbor - Najboljih 11 u 2010. godini!

Kraj godine je između ostalog i vreme za svođenje računa, a nama nije prvi put da to radimo zajedno sa vama. U narednim danima biraćemo idealnu postavu, tim koji bi uneo strah u kosti svakom rivalu - Najboljih 11 u izboru čitalaca Blicsport.rs!

Mi koji živimo za sport, koji dišemo fudbal, često godinu računamo malo drugačije od ostalih, ipak liste svi prave krajem decembra.

Za nas Zemlja počinje svoj put oko Sunca negde krajem avgusta, a završava ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sredinom maja. Ono između postoji samo u parnim godinama. U 2010. je bilo i toga, tako da su igrači i tada partijama u Južnoj Africi uspeli da ostave pečat i istaknu kandidature za sve svetske liste najboljih, pa i ovu našu.

Anketa

Najbolji trener u 2010. godini:

Žoze Murinjo (Inter, Real)

Milovan Rajevac (Gana, Al Ahli)

Pep Gvardiola (Barselona)

Hari Rednap (Totenhem)

Kike Sančez Flores (Atletiko Madrid)

Joakim Lev (Nemačka)

Visente del Boske (Španija)

Luj van Gal (Bajern)

Tomas Tuhel (Majnc)

Karlo Anćeloti (Čelsi)

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

$(document).ready(function(){ $(".poll-buttons").slideDown('fast'); });

Krećemo u laganom ritmu, pa ćemo prvo izabrati trenera koji bi na najbolji način kontrolisao vaših i naših "Najboljih 11".

Izbor je napravljen posle ankete u našoj redakciji, a za svaku listu smo se trudili da se ne držimo samo "dežurnih krivaca" već da ubacimo i nekog našeg favorita ili nekoga za koga smatramo da je možda i nepravedno bio u senci "velikih".

Držimo se formacije 4-4-2, tako ćete u sredu birati golmana, zatim četiri defanzivna igrača, u petak četiri veznjaka, dok je ceo vikend rezervisan za najatraktivnija mesta - napadače.

U ponedeljak ujutru ćemo objaviti sastav "Blicsport.rs - Najboljih 11", a onda kada i drugi budu objavljivali svoje liste, pozivamo vas da im zajedno suprotstavimo vašu i našu ekipu, bilo u PES-u ili FIFI, nekom menadžeru, pa makar i na papiru ili kroz naše komentare.

Glasanja traju 24 sata, od podneva do podneva, osim poslednjeg, za napadače koje će trajati do nedelje u ponoć.

Žoze Murinjo (Inter, Real)

O Portugalcu ne treba previše trošiti reči. Prekinuo je prokletstvo Intera i doneo im posle 45 godina trofej u Ligi šampiona, okitio se i "skudetom" i Kupom Italije, a zatim bukvalno pobegao u Real kako bi prekinuo dominaciju Barselone. "Specijalni” je ubedljivo došao do nokaut faze Lige šampiona sa "kraljevskim” klubom, a u Primeri vodi žestoku borbu sa Kataloncima, doduše ne baš uspešnu.

Milovan Rajevac (Gana, Al Ahli)

Srpski stručnjak je načinio ogroman uspeh sa reprezentacijom Gane na proteklom Mondijalu. Dokaz da pravda ne pobeđuje uvek dogodio se u četvrtfinalu protiv Urugvaja kada se Luis Suarez žrtvovao za Urugvaj i odbranio rukom udarac na gol liniji, a zatim Asamoa Gijan promašio penal i time sprečio Ganu da postane prva afrička reprezentacija u polufinalu SP. Igre "crnih zvezda” bez Esijena oduševile su ceo svet, pa je Rajevac na kraju nagrađen unosnim ugovorom Al Ahlija iz Džede, koji je u vlasništvu saudijskoarabijskog princa Fahada bin Kalida. Podigao je i nagradu za najboljeg trenera Afrike.

Pep Gvardiola (Barselona)

Kada je izgubio dvoboj sa Murinjom, tada trenerom Intera, u polufinalu Lige šampiona, mnogi su zamerili Gvardioli da nema rezervni plan kada stvari ne idu kako je zamislio. Španac nije dugo čekao i demantovao je "neverne Tome” samo šest meseci kasnije u El Klasiku. Mnogi su prognozirali da će Murinjo sigurno uzeti bodove na Kamp Nou, međutim, Gvardiola je pokazao zašto spada u svetsku klasu održavši taktički čas Portugalcu demolirajući Real sa 5:0.

Hari Rednap (Totenhem)

Simpatični rumeni menadžer uspeo je da razbije "veliku četvorku” u Engleskoj i sa Totenhemom dođe do plasmana u Ligu šampiona. Podvig posebno dobija na značaju znajući ulaganja Mančester sitija prošle sezone. Rednap se nije zaustavio samo na tome, pa ove sezone najavljuje i borbu za titulu, a već u debitantskom nastupu u LŠ došli su do nokaut faze usput potpuno nadigravši Inter na Vajt Hart Lejnu.

Kike Sančez Flores (Atletiko Madrid)

Floresov početak u Atletiku nije bio obećavajući i delovalo je da ni bivši trener Valensije neće uspeti da zavede red na Visente Kalderonu. Nakon što su na gol u gostima uspeli da kroz Ligu šampiona nastave takmičenje u Ligi Evrope krenuo je preporod "jorgandžija”. Flores je vodio Atletiko do prvog evropskog trofeja posle 48 godina i pehara Kupa pobednika Kupova iz 1962. godine. "Jorgandžije” su igrale i finale Kupa Kralja koje su izgubili od Sevilje, ali su sezonu otvorili pobedom u Superkupu Evrope protiv Intera.

Joakim Lev (Nemačka)

Naslednik Jirgena Klinsmana pokazao je da finale na EP 2008. godine nije bilo slučajnost, pa je sa potpuno novim i mladim timom "pancera” bio na korak da isti podvig ponovi i na Mondijalu. Ipak, na putu ka finalu našla se reprezentacija Španije, koja je eliminisala poletne Nemce, a kao utešna nagrada ostala im je bronzana medalja.

Visente del Boske (Španija)

Sjajni španski stručnjak nastavio je tamo gde je stao Luis Aragones i nakon druge evropske titule opravdao je epitet favorita i na Mondijalu gde je vodio "crvenu furiju” do najvećeg uspeha u istoriji. Iako je imao neverovatan tim iza sebe i velika očekivanja, Del Boskeov posao nije bio lak, ali je uspeo da se izbori sa pritiskom i prilično suvereno dođe do titule šampiona Sveta.

Luj van Gal (Bajern)

Iako Holanđaninu često zameraju na njegovim metodama rada, to ga nije sprečilo da sa Bajernom osvoji duplu krunu i stigne do finala Lige šampiona. Van Gal je na početku prošle sezone izvukao iz omladinskog tima jednog Tomasa Milera koji je za samo 12 meseci postao nosilac Bavaraca, a i reprezentacije Nemačke. Holanđanin se ne libi da uđe i u sukobe sa upravom kluba, ali dok rezultati pričaju za njega, niko mu ništa ne može prigovoriti.

Tomas Tuhel (Majnc)

Do pre desetak godina trener Majnca Tomas Tuhel ribao je čaše u jednom baru u Štutgartu kako bi imao da plati ekonomske studije koje je mrzeo, a teška povreda kolena koja ga je sprečila da nastavi da igra fudbal ispostavila se kao pun pogodak nakon što je 37-godišnji trener Majnca ovih dana najveća zvezda nemačke Bundeslige. Tuhel je za samo nekoliko nedelja doveo Majnc na devetu poziciju Bundeslige u prošloj sezoni, a sa sjajnim igrama nastavio je i ove sezone pa se potpuno neočekivano pre zimske pauze nalaze na drugoj poziciji, iza Borusije iz Dortmunda.

Karlo Anćeloti (Čelsi)

Italijan je shvatio da je nakon osam godina u Milanu došlo vreme za rastanak, pa je prihvatio veoma težak izazov u Čelsiju. Anćeloti je u debitantskoj sezoni na klupi Čelsija vodio klub do duple krune postavši usput drugi stranac posle Arsena Vengera kojem je to pošlo za rukom. Italijanskog stručnjaka je i sudijska nepravda u duelu sa Interom koštala daljeg plasmana u Ligi šampiona, ali mu na tome niko nije zamerio kada je na kraju sezone podigao pehare Premijer lige i FA kupa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.