Siniša Kovačević lider SOF

Izvor: Akter, 15.Mar.2015, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Kovačević lider SOF

Dramaturg i pisac Siniša Kovačević izabran je danas za predsednika Srpskog otadžbinskog fronta (SOF)

Na sednici osnivačke i izborne Skupštine SOF izabrano je i tri potpredsednika stranke.

To su Dragan Petrović, Dragiša Okolišanov i Željko Vasiljević.

Izabrani su i članovi Glavnog odbora i Predsedništvo stranke, a usvojeni su Program i Statut SOF.

Kovačević je rekao da se u Srbiji stvorila staleška elita od dva, tri odsto ljudi, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << imaju beneficiju da raspolažu zemljom na svaki način, dok su prosvetni radnici poniženi, a srpskom selu se odmaže na svaki način.

Kovačević je rekao da Srbija nije suverena zemlja, nemamo ni spoljni, ni unutrašnji politički suverenitet i pitao šta to treba da se dogodi da shvatimo da je put ka Evropskoj uniji stranputica.

Vidite do koje smo mere u toj komunikaciji sa EU izloženi povredama i uvredama, taj dnevnik uvreda je debeo 3000 strana najmanje, rekao je Kovačević i istakao da je put u EU "put u ćorsokak".

Kovačević je rekao da je u Srbiji "na sceni vlast koja je uspela da spoji nespojivo, ulje i vodu".

 On je rekao da u Srbiji ima neverovatnih paradoksa i kao primer naveo da oni koji su bili protivnici Evropske unije "danas nezaustavljivo posrću prema njoj", a oni "koji su preključe smerno i sa dosta pijeteta bili na Miloševićevom grobu danas pripadaju evrofanaticima".

Mi živimo političku šizofreniju, rekao je Kovačević.

 Još postoji nada za Srbiju, a nada je u mladim ljudima, rekao je Kovačević i dodao da Srbija može da bude prosperitetna zemlja.

On je rekao da je potrebno da se osnaži vlastit politički, privredni i ekonomski potencijal.

Potpredsednik SOF Željko Vasiljević rekao je da je "Program za bolji život Srbije" koncipiran u 20 tačaka.

On je rekao da u članstvo stranke pozivaju one koji misle da je sadašnja politika loša, da sadašnje katastrofalno stanje u zemlji treba što pre promeniti, koji misle da je Briselski sporazum izdaja, a njegova primena potpuno odricanje od Kosova i Metohije.

Oni koji ne žele prodaju Telekoma i EPS, koji ne žele prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, koji ne žele Srbiju u NATO, koji ne žele da Srbija okrene leđa Rusiji i oni koji žele da se Srbija razvija sopstvenom pameću i uz pomoć domaćih preduzeća, nemaju mnogo izbora već da postanu naši članovi i saborci, a sutra i naši glasači, rekao je on.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrović pozvao opoziciju na jedinstvo (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2015

Kandidat za predsednika stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Dušan Petrović pozvao je danas, tokom izborne Skupštine stranke, na nacinalno jedinstvo celokupne parlamentarne opozicije, vanparlamentarne stranke i pokrete koji, kako je rekao, za svoju temeljnu vrednost imaju što brži ulazak Srbije u EU..."Ne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.