Papa: Molim vas, prekinite ratove

Izvor: B92, 27.Jul.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Molim vas, prekinite ratove

Vatikan -- Papa Franja danas je uputio emotivan apel za mir u svetu, koji nije bio predviđen u sklopu redovnog nedeljnog blagoslova na Trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Poglavar Rimokatoličke crkve, poreklom iz Argentine, pri kraju blagoslova je govorio o stogodišnjici početka Prvog svetskog rata i dodao da misli na sve ljude na Bliskom istoku, Iraku, a posebno Ukrajini, preneo je Rojters.

Papa je zatim, drhtavim glasom, direktno apelovao na prekid svih sukoba u svetu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Molim vas, prestanite! Iz sveg srca vas molim, vreme je da tome dođe kraj. Molim vas da stanete!", zavapio je on.

Papa Franja nije direktno pomenuo izraelsku ofanzivu u pojasu Gaze, tokom koje je poginulo više od 1.000 civila, među kojima i više desetina dece, ali je njegov apel upućen nedugo pošto je obustavljen prekid vatre na tom području.

"Braćo i sestre, neka nikad ne bude rata! Moje misli su pre svega sa svom decom, koja su lišena nade u život vredan življenja i nade u budućnost. To su mrtva deca, ranjena deca, osakaćena deca, siročad, deca koja se igraju stvarima koje su našli nakon granatnih napada, deca koja više ne mogu da se smeju", rekao je Papa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa: Preklinjem vas, prekinite ratove

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2014

Papa Franja danas je uputio emotivan apel za mir u svetu, koji nije bio predviđen u sklopu redovnog nedeljnog blagoslova na Trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.