Prisvajao materijalnu pomoć od zemljotresa

Izvor: RTS, 20.Dec.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prisvajao materijalnu pomoć od zemljotresa

Kraljevačka policija rasvetlila seriju zloupotreba prilikom raspodele materijalne pomoći oštećenima u zemljotresu i uhapsili dve osobe. Oštećeno najmanje šest osoba.

Kriminalistička policija je rasvetlila seriju zloupotreba prilikom raspodele materijalne pomoći oštećenima u zemljotresu i podnela prijave protiv dve osobe, od kojih je jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sud odredio zadržavanje do 30 dana, saopštila je Polcijska uprava za Kraljevo.

Podnete su krivična prijava protiv Milana Radosavljevića (1951) iz sela Dedevci kod Kraljeva zbog osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevara i lažno predstavljanje i Sunčice I.(1969) iz Kraljeva, blagajnice Gradske uprave Kraljevo zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo nesavestan rad u službi.

Sumnja se da se Radosavljević, nakon zemljotresa u Kraljevu 3. novembra 2010. godine, lažno predstavljao kao ovlašćeno lice Komisije za sanaciju posledica zemljotresa i procenu nastalih materijalnih šteta na objektima.

Radosavljević je u kraljevačkim selima Dedevci, Bukovica, Vrdila i Roćevići doveo u zabludu, kako je do sada utvrđeno, šest osoba sa ovog područja, mahom starih, usamljenih i nepismenih i od njih prikupio dokumentaciju za ostvarivanje prava za naplatu materijalne štete, navodi se u saopštenju.

Manji deo novčane pomoći, dobijene na osnovu ove dokumentacije, dao je oštećenima, a veći deo zadržao za sebe, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 700.000 dinara.

Sumnja se da je Sunčica I., koja je bila angažovana na isplati nastale materijalne štete, na nezakonit način, bez ovlašćenja datih od strane oštećenih lica, isplatila Radosavljeviću novčanu pomoć u iznosu od oko 100.000 dinara, navodi policija.

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo su Radosavljevića priveli i zadržali do 48 časova, nakon čega su ga priveli istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

Zbog sumnje da je broj prevarenih veći, policija moli građane koji su oštećeni vršenjem krivičnih dela od strane Radosavljevića, da prijave Odeljenju kriminalističke policije Policijske uprave Kraljevo lično, ili na telefon 036 364 254.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iza rešetaka zbog krađe pomoći

Izvor: RTS, 20.Dec.2012

Kraljevačka policija rasvetlila seriju zloupotreba prilikom raspodele materijalne pomoći oštećenima u zemljotresu. Uhapšena jedna osoba. ..Kriminalistička policija je rasvetlila seriju zloupotreba prilikom raspodele materijalne pomoći oštećenima u zemljotresu i podnela prijave protiv dve osobe,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.