Izvor: Kurir, 11.Avg.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski stručnjaci u američkom timu

VAŠINGTON - Dva bivša studenta Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Ljuba Vuturović i Zoran Popović, deo su istraživačkog tima koji je razvio novi metod za otkrivanje porekla tumora koje je teško identifikovati. Kod obolelih od raka često je teško utvrditi u kom organu su se kancerogene ćelije najpre pojavile. Taj podatak je važan jer mnogi lekovi deluju na sasvim određene organe. Kompanija “Petvork dajagnostiks” iz Sanivejla u Kaliforniji razvila je i klinički isprobala test pomoću kojeg u roku od nekoliko dana za 15 vrsta raka može da se ustanovi iz kog tkiva potiču.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Elektroinženjeri otkrivaju tumor

Izvor: Glas javnosti, 11.Avg.2008

VAŠINGTON - Dva bivša studenta Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, LJubomir Buturović i Zoran Popović, deo su istraživačkog tima koji je razvio novi metod za otkrivanje porekla nekih od težih oblika tumora, koje je ranije bilo teško identifikovati...Američka administracija za kontrolu hrane...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.