Ženski mozak aktivniji od muškog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženski mozak aktivniji od muškog

PARIZ -

Kanadski naučnici utvrdili su da je ženski mozak aktivniji od muškog koji se, s druge strane, bolje odmara, prenosi list "Figaro".

Sposobnost muškaraca da ne misle ni na šta zasnovana je, kako prenosi list, na realnoj činjenici da je prilikom odmaranja aktivnost moždanih neurona mnogo veća kod žena nego kod muškaraca.

Na pitanje da li to znači da se ženski mozak nikada ne odmora, kanadska naučnica Adrian Menderk sa Odeljenja za psihijatriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Univezitetu u Montrealu tvrdi da se muški mozak jednostavno bolje odmara od mozga žena.

"Svaki mozak je, zapravo, neprestano aktivan, samo je pitanje u kojoj meri, ali, činjenica je da se muški mozak bolje odmora od mozga žena", rekla je ona.

Melekova, koja je specijalista za shizofreniju, do ovog otkrića je došla slučajno dok je proučavala ovu bolest na pacijentima u budnom i uspavanom stanju.

"Još uvek nismo u stanju da kažemo u kojoj meri na takvu razliku utiču socijalni faktori i hormoni", rekla je ona.

"U aktuelnim okolnostima žene su neprestano preokupirane različitim poslovima i moraju da drže pod kontrolom mnogo više stvari nego muškarci, tako da ovako nešto uopšte nije začuđujuće", objašnjava Melekova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ženski mozak aktivniji od muškog

Izvor: S media, 28.Apr.2011

Kanadski naučnici utvrdili su da je ženski mozak aktivniji od muškog koji se, s druge strane, bolje odmara, prenosi list "Figaro". ..Sposobnost muškaraca da ne misle ni na šsta zasnovana je, kako prenosi list, na realnoj činjenici da je prilikom odmaranja aktivnost moždanih neurona mnogo veća...

Nastavak na S media...

Ženski mozak aktivniji od muškog

Izvor: B92, 28.Apr.2011

Kanadski naučnici utvrdili su da je ženski mozak aktivniji od muškog koji se, s druge strane, bolje odmara, prenosi list "Figaro"...Sposobnost muškaraca da ne misle ni na šta zasnovana je, kako prenosi list, na realnoj činjenici da je prilikom odmaranja aktivnost moždanih neurona mnogo veća kod...

Nastavak na B92...

Ženski mozak aktivniji od muškog

Izvor: Blic, 28.Apr.2011

Kanadski psihijatri utvrdili su da je aktivnost moždanih neurona mnogo veća kod žena nego kod muškaraca. S druge strane, muški mozak se bolje odmara. .."U aktuelnim okolnostima žene su neprestano preokupirane različitim poslovima i moraju da drže pod kontrolom mnogo više stvari nego muškarci,...

Nastavak na Blic...

ŽENSKI MOZAK AKTIVNIJI OD MUŠKOG

Izvor: Kurir, 28.Apr.2011

PARIZ - Kanadski naučnici utvrdili su da je ženski mozak aktivniji od muškog koji se, s druge strane, bolje odmara, prenosi list Figaro. Sposobnost muškaraca da ne misle ni na šta zasnovana je, kako prenosi list, na realnoj činjenici da je prilikom odmaranja aktivnost moždanih neurona mnogo veća...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.